Sposób przygotowania

2-3 dag cukru upalić na karmel, zalać mocnym naparem z kawy zbożowej (ok 1/4 szkl.), dodać do tego tłuszcz i miód, roztopić i lekko ostudzić. W naczyniu przygotować mąkę i korzenie, zaleć chłodnym karmelem i wyrobić, Na koniec dodać całe jaja i prosze4k i wyrobić. Ciasto rozwałkować, wycinać pierniki i piec.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szałowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cuda nie widy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne, fajne na choinkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    już niedługo trzeba będzie się zabrać za pieczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    WŁAŚCIWIE TO JUŻ JEST CZAS BO TO Z 2-3 TYGODNIE NA PRZÓD SIĘ PIECZE
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kokos987

    wyglądają pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ula8

    orginalny przepis, muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Piękna kolekcja pierników, aż szkoda je jeść :))
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Akurat to nie moja kolekcja. Ale jak pieczona według mojego przepisu to na pewno tak samo pyszne jak moje ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !