Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w śmietanie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dag
śmietana 32% 250 ml
olej 3 łyżki
masło 3 łyżki
cebula 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w śmietanie

Kurki dokładnie myjemy.Większe grzyby kroimy na pół.Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.W rondlu rozgrzewamy olej i masło.Szklimy cebulę , dodajemy kurki. Podlewamy kilkoma łyżkami wody.Dusimy na małym ogniu 30 minut.Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i dusimy parę minut.Z mąki robimy zasmażkę dodajemy do kurek , mieszamy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.08.2014 15:43
smaczne to
olkaaa 06.05.2014 07:24
uwielbiam je
erym 29.04.2014 14:11
wygladaja znakomicie...
Dariusz8 06.08.2012 19:08
pyszne kurki
bernadetta2 15.05.2012 21:26
ciekawe
madzialena19 02.04.2012 18:33
bardzo lubię kurki
aginaa 28.09.2010 18:09
moja ulubione
MAŁGORZATA108 15.09.2010 16:37
Chyba trzeba wybrać się na grzyby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak