Sposób przygotowania

cytyny obieramy,dokładnie usuwamy biąłe błonki ze skórrki. Cytryny kroimy w plastry i zalewamy 7 l wrzacej wody, odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie owoce lekko odciskamy i powstały płyn przecedzamy, odaojemy cukeir rozpuszczony w 1,5 l wody oraz drobno pokrojone skórki z cytyny i doajemy drożdze. Odstawiamy na 6 miesicy. cytryny mozemy wykorzystać do ciasta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    nie wiedziałam, że takie cuda nawet można zrobić :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !