Sposób przygotowania

W misce rozpuścić żelatynę w dwóch łyzkach zimnej wody. Cukier puder wsypac do garnka, wlać wodę i podgrzewać aż cukier się rozpusci ale uważać by sie nie zagotowało. Przelac syrop do żelatyny i mikserem ubijać aż powstanie biała piana. Przelać do foremek (ja uzywam silikonowych spryskanych tłuszczem - lepiej jest potem wyjmowac pianki). Odstawić do stężenia w lodówce. Super nadaje się do słodzenia kawy;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    nie wiedziałam że to takie proste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    koniecznie musze sprobować! uwielbiam pianki, a przepis wydaje sie prosty! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !