Sposób przygotowania

Truskawki umyć i dokłądnie oczyścić z szypułek. Część owoców drobnych i nie uszkodzonych pozostawić w całości, resztę dokładnie zmiksować, posłodzić częścią cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Zelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Zmiksowane truskawki połączyć z pianą, dodać żelatynę, ubijając do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Przełożyć do małych talerzyków deserowych. Mus przybrać świeżymi lub smażonymi owocami, deser schłodzić. Można dodać drobne ciasteczka lub bitą śmietanę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !