Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagnieść. Blaszkę wyłożyć pergaminem i wylepić 2/3 ciasta. Następnie schłodzić ok. 20 minut. Przygotować masę serową. Zmielony twaróg wymieszać z cukrem, proszkiem budyniowym, śmietaną, żółtkami oraz cukrem waniliowym. Ubić białka. Delikatnie połączyć z masą serową oraz rodzynkami. Wyłożyć na spód kruchego ciasta. Z pozostałego ciasta uformować cienkie paski i zrobić kratkę układając ją na wierzchu sernika. Piec ok. 70 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak ja dawno nie robiłam sernika, aż naszła mnie ochota na upieczenie :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    serniki są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    uwielbiam serniki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    na same serniki się dziś u Ciebie napotykam hehe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !