Sposób przygotowania

Ugotowane, roztarte ziemniaki ugnieść z mąką i jajkiem. Umyte i wydrążone z pestek śliwki namoczyć w cynamonie i zawijać w krążki z ciasta, zalepiając je starannie. Kłaść knedle do gotującej się wody. Po wyjęciu, polać knedle roztopionym masłem lub margaryną z przyrumienioną tartą bułką i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Moja babcia podobne robiła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Moja babcia podobne robiła:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pyszne knedle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !