Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w dość grubą kostkę. Boczek drobno pokroić, wrzucić razem z mięsem na głęboką rozgrzaną patelnię i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie cebulkę i czosnek drobno posiekać, wrzucić do mięsa i zeszklić. Dolać wino, zmieloną paprykę, papryczkę chili, kminek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gdy wino prawie całkowicie wyparuje posolić, wyciągnąć papryczkę, dolać szklankę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 1 godz. Gdy mięso zmięknie, zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki wody.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !