Sposób przygotowania

Wypestkowane wiśnie włożyć do garnka zasypując żelfixem, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier gotować około 15 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, wlewamy gorące do słoików, odwracamy do góry dnem. Zimne do spiżarni. Można wiśnie trochę zmiksować wtedy będą mniejsze kawałki owocu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię taki dżemik do bagietki na śniadanie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    mój ulubiony:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nigdy nie robiłam z żelfixem , spróbuję ,bo bardzo lubię z wiśni konfitury
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    w tym roku i ja mam takie zapasy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny zapasik:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !