Sposób przygotowania

Mięso rozrobić w misce z jajkiem, namoczoną w mleku i wyciśniętą bułką, oraz pieprzem ziołowym i solą. Uformować małe klopsiki i obtoczyć je w mące. Następnie delikatnie obsmażyć na oleju. W między czasie zagotować w garnku wodę z kostką rosołową. Do gotującej wody wrzucić klopsiki. Gotować ok 15 minut. Następnie wyjąć je z wywaru i odłożyć na bok. Do miseczki wlać śmietanę, odrobinę wody i wsypać pozostałą mąkę (ok 5 łyżek). Rozetrzeć tak żeby nie było grudek. Następnie dodawać po trochu resztkę wody i mieszać. Płyn wlać do wywaru po gotowaniu klopsików (pamiętać aby mieszać wywar podczas wlewania płynu). Pomieszać sos i dodać posiekany koperek oraz starty żółty ser. Zagotować. Wrzucić do środka klopsiki, pogotować razem kilka minut.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo smaczne danie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    No takie klopsiki to niebo w gębie
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    jadłam ale w sosie pieczarkowym - też super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smaczny obiadek;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !