Sposób przygotowania

Nie podaje konkretnych ilosci danych składników, gdyż przyrzadzanie robi sie w bardzo prosty sposób. Na 1 litr wody przypada pół kilo cukru (ilosc zależy tylko i wylacznie od brzoskwin). Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyrzucamy pestki i wkladamy do słoików, przygotowywujemy wode z cukrem, która nalezey zagotowac. Goraca zalewe wlewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut. doskonale sie przechowuja!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    Uwielbiam brzoskwinki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Bardzo słodziutkie, takie lubię!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    przydał by mi się słoiczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !