Sposób przygotowania

Make przesiać, dodac żółtko, cukier, sól, posiekane masło na kawałki. Zagniesc ciasto na tartę. Jelsi sie nei chce skleic wystarczy dodac lyzke - 2 lodowatej wody. Gotowe ciasto owinąc w folie i dac do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkowac na placek. Forme do tarty wysmarowac maslem, wykleic ciastem. Spód ponakłuwac widelcem. Wstawic do 200st. do piekarnika na 20 minut. po upieczeniu ostudzić. Podgrzac 200ml śmietanki, dac połamaną czekolade oraz 1/2 kostki masła i cukier puder. Miaszac podgrzewajac. Jak sie wszystko rozpusci i polaczy schlodzic. Gruszki pokroic na cwarti,skrpic soekim z cytryny. Na patelni rozpuscic pozostałe masło, posypac cukrem i skarmelizowac. Do karmelu włozyc gruszki i dusic ok 20 minut mieszajc. Na tarte wylozyc gruszki (kilka odłozyc na gore do dekoracj). Pozatala kremowke ubic na sztywno. ubijac dalej ale na wolnych obrotach dodawac po lyzce masy czekoladowej. gotowy krem wylac na gruszki. udekorowac pozostalymi gruszkami i uprazonymi platkami migdałow. można posypac cukrem pudrrm lub startym kakao. Schlodzic aby krem stezał. wystarczy ok 60 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Wygląda przepysznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fakt, wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wygląda obłędnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Wspaniałe ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !