Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kiełbasą, pieczarkami, papryką
Leczo z kiełbasą, pieczarkami papryką - tego przepisu nie można zepsuć. Wystarczy pokroić składniki i kolejno przesmażać na patelni. Ostatnim krokiem jest połączenie ich w garnku z pomidorami i duszenie do połączenia składników.
Leczo z kiełbasą, pieczarkami, papryką:
Paprykę, kabaczek, kiełbasę i pomidory (wcześniej obrane za skórki) pokroić w niedużą kostkę, pieczarki jak są małe to tylko na pół, cebulę pokroić w piórka.
Wszystkie pokrojone składniki (oprócz pomidorów), przesmażyć na patelni, każdy osobno (można lekko doprawić na patelni) i wrzucać po kolei do dużego garnka.
Gdy w garnku będą już wszystkie składniki zacząć dusić na niewielkim ogniu, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek i resztę przypraw (do smaku). Potrawa będzie gotowa gdy wszystkie składniki po spróbowaniu będą się rozpływać w ustach (oprócz kiełbasy oczywiście :) Podawać z pieczywem najlepiej świeżą bułeczką.