Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z jajkiem sadzonym
Na rozgrzaną patelnię wbijamy jajeczka przepiórcze i smażymy aż się przyrumienią.
Porcję zupy serwujemy z sadzonym jajkiem przepiórczym.
wywar mięsny | 1,250 ml |
ziemniaki | 4 szt |
kiełbasa biała | 4 szt |
śmietana | 100 ml |
majeranek | 2 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
zakwas | 8-10 łyżek |
chrzan | 5 łyżeczek |
ząbki czosnku | 2 szt |
jajka przepiórcze | według uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: