Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać w kostkę. Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ drobno posiekać. Polać sokiem z cytryny. Czosnek przecisnąć przez praskę, szalotkę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać (część pasty można rozgnieść widelcem), dodać chrzan i krem chrzanowy, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Okrągłe kokilki posmarować oliwą z oliwek i wyłożyć plastrami łososia tak, aby ryba przykryła dno oraz brzegi foremek. Kokilki napełnić pastą jajeczną, zakryć wystającym poza naczynie łososiem. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Terrinę przed podaniem wyjąć z foremek. Skropić sokiem z cytryny i udekorować koperkiem lub kiełkami.

Komentarze

  • 0
    logotyp-z-tlem
    Opublikowano

    justynkag

    Wygląda pięknie.Aż chce się skosztować.
  • 0
    36267de07d33750bcec85f27c6d45727
    Opublikowano

    wyattearp

    Smacznie wygląda
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    zapowiada się smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pysznie , apetycznie i pięknie.;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !