Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z mascarpone
Jajka wraz z cukrem ubij na parze. Następnie dodaj przesianą mąkę wraz z kakao i delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach przez ok. 20 minut. Gotowe ciasto odstaw do przestudzenia.
Żelatynę rozpuść w wodzie i odstaw na bok. Serek mascarpone połącz z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodaj jogurt i żelatynę. Wymieszaj. Masę podziel na dwie części. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną czekoladę dodaj do połowy masy i wymieszaj.
Ciasto przekrój na pół. Spód ciasta wyłóż jasną masą, przykryj ciastem. Na wierz wyłóż masę z czekoladą. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Dowolnie udekoruj.