Sposób przygotowania

Biszkopt
6 jajek

3/4 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka cukru

2-3 łyżki kakao

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao i lekko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 35 minut.
Masa Kubusia:

*2 budynie śmietankowe lub waniliowe

*1 litr soku Kubuś

Na soku gotujemy budyń, zamiast na mleku. Słodzimy zgodnie z przepisem na opakowaniu budyniu.
Masa śmietanowa
2X400 gram śmietany ubijamy mikserem dodajemy 5 łyżeczek żelatny rozrobionej w 20 gramach wody
na wierzch moz polać czekoladą

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale smakowite
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Brzmi naprawdę pysznie...
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Świetny jest
  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Masa kubusiowa jest super
  • 7
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super mam zapasu kubusiów w domu więc może wypróbuje:)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    juz robiłam naprawde super można tez z kubusiem pomaranczowym
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    miodzio w gębie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    robiłam podobne,to na pewno jest wyśmienite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Bardzo ładnie się prezentuje i napewno pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna200

    Ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna200

    Ładnie wygląda
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Napewno pyszny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !