Sposób przygotowania

Boczek zalać 2 litrami wody,ugotować,wyjąć,ostudzić i pokroić w kostkę.Ziemniaki pokroić w kostkę.Posiekaną cebulę zrumienić na smalcu.Do wywaru po boczku dodać ziemniaki,zrumienioną cebulę,kostki bulionowe i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Dodać pieprz,wlać zakwas i mieszając,zagotować.Dodać pokrojony boczek.Doprawić maggi do smaku i czosnkiem roztartym z odrobiną soli.Smacznego!

Do żuru można dodać jajka ugotowane na twardo.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Uwielbiam żur! A dlaczego \"żonaty\"?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Żonaty,bo gotuje się go razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę.Rozwiedziony,gotuje się osobno żur i osobno ziemniaki utłuczone z przesmażonym boczkiem z cebulką.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis świetny,a wytłumaczenie dlaczego żonaty jeszcze lepsze,człowiek uczy się przez całe życie
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    fajny pomysł z tą nazwą. Oj zjadłabym...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !