Sposób przygotowania

Marchewkę,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w plasterki.Z cukinii odciąć końcówki,umyć i pokroić(bez obierania) w pół krążki.jarzyny i cukinię wrzucić do garnka,wlać 2.5-3 litry wody,dodać kostki bulionowe i gotować do miękkości.Do miękkich warzyw dodać serki pokrojone w kostkę,posiekaną natkę i wszystko razem zmiksować.Zmiksowaną zupę doprawić do smaku kucharkiem,zielonym pieprzem i chwilę pogotować.Zupę rozlać do talerzy i udekorować paskami cukinii,marchewki i listkami natki pietruszki.Zupę można podawać na gorąco z grzankami lub na zimno,jako chłodnik z groszkiem ptysiowym.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszna i przepięknie podana.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Poproszę porcyjkę .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Cukinie bardzo lubie i zupki z nia oczywiscie takze. Dekoracja sliczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !