Sposób przygotowania

Dynię obrać, przekroić i usunąć włókniste części oraz pestki. Miąższ pokroić w kawałki wielkości ok. 2 cm. Imbir obrać i pokroić w plasterki. Do garnka wlać ocet i 150 ml wody. Wrzucić dynię, cukier, imbir, cynamon, goździki i gwiazdki anyżu. Zagotować. Kawałki dyni wyjąć i przełożyć do słoików. Zalewę zagotować jeszcze raz, dodać miód. Dopełnić zalewą słoiki z dynią oraz przyprawami i natychmiast je zamknąć. Odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    czasami lubię dynię
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ja tak średnio
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajne połączenie smaków: dynia, imbir, cynamon... zapowiada się ciekawie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !