Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa pomidorowo - paprykowa z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
pomidory 3 szt
papryka czerwona 2 szt
chili Prymat
sól
pieprz
ziele angielskie
bazylia świeża
tymianek
Liść lubczyku suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
woda 1 litr
udko z kurczaka 1 szt
feta
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa pomidorowo - paprykowa z fetą

Paprykę upiec w piekarniku na czarno, następnie obrać ze skóry. Ugotować wywar z włoszczyzny, udka i przypraw oprócz chili, bazylii i tymianku. Kiedy będzie gotowy, wyjąć mięso, dodać sparzone i obrane pomidory, wcześniej przygotowane papryki, resztę przypraw i chili - ilość zależy od ostrości jaką chcemy uzyskać. Całość zagotować i zmiksować w blenderze. Ewentualnie doprawić, a podawać z fetą i słonecznikiem prażonym.
Bardzo polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.12.2015 20:13
wygląda pysznie
Mala 10.11.2015 17:54
można jeść i jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak