Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kociołek z pulpecikami i kluseczkami
Mięso przyprawiamy, dobrze mieszamy, formujemy maleńki pulpeciki. Smażymy w garnku na rozgrzanym oleju (1 łyżka), wyjmujemy. Z garnka usuwamy nadmiar tłuszczu.
Pozostałe:
Cebulę i marchew kroimy w drobną kosteczkę, smażymy w garnku w którym smażyły się pulpeciki - ok 4 minut. Następnie dodajemy pomidory w puszce, przyprawy, pulpeciki, wrzątek i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dobrze wypłukaną fasolę z puszki. Jeśli lubicie miękką paprykę gotujemy jeszcze ok 10 minut, jeśli nie to zostają jeszcze kluseczki :)
Kluseczki:
Jajka mieszamy z mąką - ciasto powinno być bardzo gęste. Łyżką kładziemy kluseczki pod koniec gotowania dania.