Sposób przygotowania

Na przygotowanie nalewki mandarynkowej wystarczą około 2 tygodnie. Butlę lub słój należy wyparzyć, następnie włożyć do niego skórkę z mandarynki i zalać spirytusem. Odstawić w ciepłe miejsce na 2- 3 doby. Następnie nalewkę przecedzić do czystej butli. Z wody i cukru przygotować syrop, do gorącego syropu wlewać nalewkę, wymieszać i rozlać do butelek, odstawić na co najmniej dwa tygodnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Robiłam kiedyś podobną i muszę przyznać, że smak jest boski :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wspaniała.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super, koniecznie muszę taką zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    na pewno pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !