Sposób przygotowania

- Czosnek kroimy na plasterki, a cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę z czosnkiem.
- Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć, a cebulka zmięknie, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę czerwoną (paprykę czerwoną oczyszczoną z gniazd nasiennych). Mieszamy i czekamy kilka minut, aż warzywa będą al dente.
- Myjemy pomidory, osuszamy, zalewamy wrzątkiem, a później zimną wodą, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotowych al dente cukinii i papryki i czekamy, aż sos zrobi się gęstszy. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Mieszamy, a nam sam koniec duszenia warzyw dodajemy posiekaną papryczkę chilli, po kliku minutach gasimy płomień. Podajemy z kaszką kuskus.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jak ładnie podany:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie jedzonko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Zapewniam, że smakuje wysmienicie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wow, jakie piękne i zapewne smakuje pysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !