Sposób przygotowania

Wołowinę (najlepiej chudą) pokroić na kawałki, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać mięso i czosnek. Smażyć aż wołowina się zarumieni.
W garnku wlać 1,5 l wody i dodać włoszczyznę lub kostki rosołowe. Przełożyć do rosołu mięso z cebulą i gotować wszystki co najmiej godzinę - do czasu aż mięso będzie miękkie.
Dodać pokrojone na duże kawałki ziemniaki i fasolkę szparagową. Gdy składniki się ugotują, przyprawić zupę pieprzem, ostrą papryką oraz solą. Zaprawić śmietaną. Pycha! Smacznego

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczna zupa.
  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !