Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska
Sałatka meksykańska to chętnie przygotowywana przekąska na imprezę. Dlaczego? Dlatego, że każdy uwielbia jej smak, a dobrane składniki wspaniale ze sobą współgrają. Składniki, które dodawane są do tej sałatki: kukurydza, czerwona fasola czy papryka nierozerwalnie kojarzą nam się z meksykańskim tacos, skąd też nazwa "sałatka meksykańska". Zastanawiacie się, jak zrobić sałatkę meksykańską?To banalnie proste, a z krokami przygotowania zapoznajcie się poniżej.
Przepis na sałatkę meksykańską:
1. Pierś z kurczaka drobno kroimy, oprószamy ją przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i obsmażamy na patelni.
2. Mięso wykładamy na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
3. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Pora (białą część) kroimy w cienkie paski.
4. Składniki sosu mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji.
5. Do miski wkładamy składniki sałatki, mieszamy je z sosem i doprawiamy do smaku. Smacznego :)