Sposób przygotowania

Poszatkowane cebule,przeciśnięty przez praskę czosnek i curry przesmażyć na oleju.Dodać suchy ryż,wymieszać i przesmażyć,aż ryż będzie przezroczysty.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody,wlać do ryżu,dodać pieprz do smaku i gotować na małym ogniu,mieszając,aż ryż będzie miękki.Ryż można podać z wątróbka smażoną,kotletami mielonymi czy innym mięsem i surówkami.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też taki robię, jest pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    smaczny i żółciutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !