Przepis i sposób przygotowania na: Urodzinowa stonoga :)
Kroki postępowania
Ciasto rozkładamy, na nim kładziemy ubitą śmietanę, trochę zostawiamy do dekoracji i zwijamy roladę
Dzieci były zachwycone i ja też, bo cała stonoga została zjedzona :)
jajko | 5 szt |
cukier | 3/4 szkl |
cukier waniliowy | 1 op |
mąka pszenna | 3/4 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
masło | 100 gram |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 330 ml |
cukier puder | 2 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
woda | 1/2 szkl |
brzoskwinie | 1 puszka |
winogrona czerwone | 30 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: