Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowy deser
Kroki postępowania
Na ostygniętą masę śliwkową wykładamy bitą śmietanę. Całość przykrywamy warstwą posypki.
Deser dekorujemy cukrem pudrem, melisą i polówką śliwki.
śliwki | 1 kg |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
woda | |
cukier | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczki |
bita śmietana | |
masło | 12 dag |
cukier | 12 dag |
płatki owsiane | 12 dag |
orzechy włoskie | 5 dag mielonych |
mąka | 7 dag |
śliwki | 3 do dekoracji |
cukier puder | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: