Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie skropić olejem i dokładnie natrzeć czosnkiem, cebulą i przyprawami. Tak przygotowany schab odstawić do lodówki na około 8 godzin.
Po zamarynowaniu mięso umieścić w worku do pieczenia, szczelnie zamknąć, wstawić do piekarnika i piec około godzinę w temperaturze 180C.
Soczyste i aromatyczne mięso podawać od razu po upieczeniu, pokrojone w plastry z łyżką marynowanych grzybów, chrzanu i konfitury żurawinowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Tak przyrządzone mięso na wielkanocnym stole musi być i na ciepło i na zimno jest pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    rozpływa sie w ustach
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwa27

    wyglada rewelacyjnie i pewnie tak smakuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Takie mięso musi być smaczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    poezja ten schabik :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre na obiad wielkanocny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !