Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i jeszcze ciepłe przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Wbić surowe jajka, dodać przesianą mąkę oraz pieprz i sól. Uformować umączonymi rękami wałek, odcinać placuszki. Bułkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Na spłaszczone knedlowe placuszki kłaść rumiane grzanki, formować okrągłe knedle i natychmiast kłaść do osolonego wrzątku (można dodać do wody łyżkę oleju, żeby kluski się nie kleiły). Podawać gorące okraszone masłem, najlepiej z pikantną surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jeśli knedle, to na pewno pycha!!-jestem smakoszem knedelków :)))
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    smacznie i zdrowo
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    jadłam kiedys takie knedle :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    pychotkaaaaaaaaaaa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !