Sposób przygotowania

Schab pokroić na 8-10 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, posmarować musztardą, oprószyć solą i odrobiną cząbru. Gruszki osączyć i pokroić na cząstki grubości ok. 1 cm. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po kawałku gruszki, zwinąć roladę i obwiązać nitką. Roladki posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w orzechach. Zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, wlać 1, 5 szklanki wrzątku wymieszanego z sosem sojowym. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Na 5 minut przed zdjęciem z ognia dodać zielony pieprz.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Schab z orzechami i gruszkami-ciekawe połączenie :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    myślę że jest pyszne
  • 11
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    schab i orzechy... chciala bym wypróbowac :)
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    jakos nie mam przekonania do mięsa z owocami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !