Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czereśniami w winnej galarecie
Kroki postępowania
Smacznego :)
Czekoladowy spód | |
mąka pszenna | 120 g |
czekolada gorzka | 60 g |
masło | 50 g |
cukier puder | 40 g |
ekstrakt cytrynowy | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | ½ łyżeczki |
żółtko surowe | 1 szt. |
Serowa masa: | |
mascarpone | 300 g |
cukier puder | 100 g |
budyń śmietankowy | 64 g |
śmietana 30% | 159 ml |
jajo perlicze | 5 szt. |
cytryna | 1 szt, |
Galareta winna: | |
wino czerwone wytrawne | 400 ml |
cukier brązowy | 5 łyżek |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżeczki |
Składniki dodatkowe: | |
czereśnie | 300 g |
woda | 100 (przegotowana) |
twaróg | 500 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: