Sposób przygotowania

Z mąki, jajka soli i pół szklanki wody zagnieść wolne ciasto, rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek kłaść łyżkę farszu. Zlepić pierożki. Gotować w osolonej wodzie.
Przepis na farsz:
Szpinak opłukać, usunąć łodyżki, posiekać, przysmażyć na maśle i poddusić ze rozdrobnionym czosnkiem. Dodać bułkę tartą, posiekane jajko na twardo, wszystko przyprawić do smaku i jeszcze chwilę poddusić. Farsz przestudić i wymieszać z żółtym serem i białkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno wypróbuje
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    pyszności tu serwujesz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    chętnie bym takie zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,super,rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne, ja lubię takie odsmażane :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rewelacja.
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię pierogi ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !