Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem,dodać rozpuszczoną margarynę potem mąkę i amoniak.Wymieszać i upiec placek.Następnie zrobić masę.Jajka ubić z cukrem i delikatnie wlewać do mleka robiąc z tego budyń.Na końcu dodać łyżkę galaretki czerwonej ,dobrze wymieszać. Ostudzone ciasto przekroić dwa razy , posmarować masą dowolnie ozdobić

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wypróbuję w weekend!
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka amoniaku MASA: 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna nazwa;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam z tym,że mój przepis jest z marmoladą:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszna ta stefanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    A ja jeszcze nigdy nie robiłam stefanki, choć bardzo lubię to ciasto. Teraz mam przepis i okazję, aby go wykorzystać.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !