Sposób przygotowania

Bułki namoczyć z zimnej wodzie. Cebule i czosnek pokroić w kosteczkę i udusić na maśle. Z mielonego mięsa, odciśniętych z wody bułek, jajek i przypraw (pieprz, sól, mielony kminek, gałka muszkatołowa) wyrobić masę. Uformować z niej wałek, posmarować olejem, włożyć do formy i obsypać majerankiem i papryką. Piec w piekarniku w temp 200 st przez około 1h. Często polewając sosem z pieczenia.
Podawać na zimno bądz na gorąco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mąz lubi taka pieczen, musze dla Niego zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jak ona ślicznie wygląda...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo lubię, ale jeszcze nigdy sama nie robiłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taką pieczeń.
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bardzo smakowicie ta pieczeń
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo apetyczna.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie taka zrobię sama

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !