Sposób przygotowania

Ryż obgotować ok. 3-4 min w osolonej wodzie.

Z pomidorów ścinamy wierzch i wydrążamy łyżeczką. Zachowujemy miąższ. Podobnie postępujemy z papryką. Ścinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się przyrumieni dodajemy pomidory z puszki oraz miąższ z pomidorów, przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem i chwilę dusimy razem.

Dodajemy podgotowany ryż i posiekany koperek. Dusimy chwilę bez przykrycia by zredukować ilość płynu.

Farszem napełniamy wydrążone warzywa, przykrywamy je ściętymi wierzchami,układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy oliwą i wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180ºC na ok. 25-30 minut.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Dobre
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    napewno dobre ja nadziewam pomidory albo cukinie
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dobre i zdrowe.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Warzywa wyglądają bardzo apetycznie, aż chce się zjeść.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Pomysłowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !