Sposób przygotowania

Cukinię obrać i wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały łódeczki. Szynkę pokroić na małe kawałki. Szynkę lekko podsmażyć na oliwie, dodać wydrążony miąższ cukinii i zmiażdżony ząbek czosnku. Gdy cukinia będzie uduszona wrzucić kuskus i stopniowo dodawać wodę - tyle ile kuskus będzie w stanie wchłonąć. Dodać posiekany tymianek i bazylię - po pół łyżeczki, posolić do smaku. Połówki cukinii lekko posolić i napełnić farszem. Piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Przygotować dip: zmieszać serek z jogurtem, dodać sok z cytryny, sól, pieprz, zmiażdżone pół ząbka czosnku, resztę tymianku i bazylii oraz koperek. Upieczone cukinie podawać polane ziołowym dipem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ależ ona apetyczna!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !