Przepis i sposób przygotowania na: Różane cake pops Hello Kitty
Po tym czasie z ciasta urywać niewielkie kawałki, formować z nich kulki a na czubku "ugniatać" uszka. Włożyć je ponownie do zamrażarki na 15-20 minut.
Czekolady (osobno) rozpuścić w kąpieli wodnej.
Końcówkę patyczków od lizaków maczać w czekoladzie i wbijać je w główkę kotka ( jakaś masakra :-) ). Tak przygotowane cake pops powbijać np. w gąbkę i poczekać aż czekolada zastygnie. Po tym czasie zanurzać lizaki w czekoladzie i chwilę potrzymać do góry nogami żeby jej nadmiar spłynął z powrotem do szklanki.
Ponownie wbijać kotki w gąbkę, od razu przyklejać pod uszkiem serduszka tworząc kokardkę.
Kiedy czekolada zastygnie, pisakiem cukrowym namalować nosek, a czekoladą deserową oczka i wąsy.