Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, żółtkami i rumem. Następnie delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Powoli dosypywać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie już miała jednolitą konsystencję należy dodać pokrojone bakalie i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką keksówki i piec przez około 60 minut w temp. 180 stopni. Po tym czasie ostudzić keks i polać gotowym lukrem, posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Robię podobne i jest wspaniałe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię domowe keksy
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię i robię keksy bo przynajmniej dłużej poleżą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny jest taki keks

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !