Sposób przygotowania

Mieso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,rozbić tłuczkiem do mięsa.Składniki marynaty dokładnie wymieszać,posmarować nią mięso i włożyć na 2 godziny do lodówki.Pokrojone pieczarki,posiekaną cebulę przesmażyć na oleju aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na połowie każdego kotleta położyć po 2 plasterki boczku,posypać połową sera,położyć pieczarki,posypać resztą sera,przykryć druga połową mięsa i spiąć ze wszystkich stron wykałaczkami.Kotlety obsmażyć z obu stron na gorącym oleju,podlać odrobiną wody,przykryć i dusić do miękości na małym ogniu.Odkryć i dusić aż woda wyparuje,mięso przewrócić na drugą stronę i zrumienić.Smacznego!

Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem i młodą kapustą zasmażaną(Przepis w mojej galerii)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne danko :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ale smakowicie wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !