Przepis i sposób przygotowania na: Tort kuszenie lata z owocami
Krem, jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę mikserem, można to zrobić na parze. Masło i palmę ucieramy i dokładamy po łyżce ubitej masy z jajek.
Kawę zaparzamy w ½ szklanki wody, studzimy i odlewamy fusy.
Każdy blat tortu nasączam Brendy, i smaruje kremem. Drugi blat dodatkowo smaruje konfitura z czarnej porzeczki. Boki tortu smarujemy kremem i góra tortu także. Zostawiamy trochę kremu na wierzch tortu do zrobienia kwiatków. Tort dekorujemy owocami. Truskawki, morele kroimy na plastry i układamy w rozetę w kwiatki. Żeby kwiatki z owoców nam się trzymały musimy wycisnąć szprycą krem na który wbijamy płatki kwiatków. Z jabłek wycinamy listki. Robimy to nacinając kolejne płatki i łączymy je potem.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy mleko. Truskawki kroimy na pół razem z listkami i moczymy do połowy w czekoladzie. Układamy do Okoła tortu , zostawiając kawałek na którym zrobimy słupki z kremu i ułożymy na nich maliny i borówki. Na każdą truskawkę nakładam borówkę. Winogrona obieramy tak jakbyśmy chcieli płatki wyciąć od góry do dołu obieramy i mamy tak około 4-5 płatków z jednego. Łączymy je w kwiatek tak jak truskawki w formie rozety. Z Kiwi wykrawamy plastry i dekorujemy . Z malin robię też kwiatka.
Boki tortu obsypujemy płatkami migdałów .
Smacznego :-)