Sposób przygotowania

Miąższ trzeba bardzo dokładnie oczyścić ze wszystkich pestek, także tych białych. Pokrojony przekładamy razem z z sokiem, który nam wyciekł przy oczyszczaniu, do wysokiego pojemnika. Dodajemy sok z cytryny i cukier. Miksujemy całość blenderem i przelewamy do zamykanego pojemnika. Wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki i co m/w 1-2 godziny mieszamy, najlepiej widelcem, alby całość ładnie się zmroziła i miała postać jakby zeskrobanego szronu. Podajemy w miseczkach lub pucharkach. Polecam bo fantastycznie orzeźwia!
Jeśli arbuz jest bardzo dojrzały i słodki można zrezygnować z dodawania cukru.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubię arbuza, zajadam w każdej postaci - super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !