Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierogi z kaczką i smardzami
Kroki postępowania
CIASTO - pokrzywę zmiksowałam z wodą w blenderze. Mąkę wsypałam do miski, dodałam sól, olej i zieloną zawiesinę,
mąka pszenna luksusowa | CIASTO - 300 gram |
sól | 1/4 łyżeczki |
liście pokrzywy gotowane | 1 garść |
olej roślinny | 1 łyżka |
smardze świeże albo suszone | kilka sztuk |
jajko | 1 |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
cebula | 1/2 sztuki |
bluszczyk kurdybanek siekany | 2 łyżki |
szczypiorek posiekany | 1 łyżka |
sól i pieprz mielony | do smaku: |
cebula | SOS - 1/2 sztuki |
masło | 1 łyżeczka |
smardze świeże albo suszone | kilka sztuk |
sól i pieprz mielony | do smaku: |
woda | ok. 100 (gorąca) |
pierś z kaczki | FARSZ - 2 gotowana |
podroby | FARSZ - 2 z kaczki |
kremówka | 150 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: