Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą
pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego.
Wbić jajka, dodać bułkę tartą i
startą marchewkę. Dodać ugotowany w wodzie z dodatkiem curry ryż.
Z masy zagnieść ścisłą
masę. Uformować niewielkie okrągłe
pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na
złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać
wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać
pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat.
Gotować na małym ogniu około 20 min.
Gołąbki szybko będą miękkie przez to że są z
mięsa drobiowego. Sos
zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    bardzo fajny pomysł
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Czy Ty dodałaś aż 13 zdjęć i Ci moderacja to przyjęła i naliczyła za wszystko punkty ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !