Sposób przygotowania

Z kawałka wołowiny uformować płat prostokątny o grubości ok. 1,5 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą. Tłustą wieprzowinę zmielić w maszynce do mięsa, dodać posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę rozsmarować na musztardzie. Roladę ostrożnie zwinąć, uważając żeby nadzienie się nie zsuwało i pozostawało w środku, delikatnie ścisnąć, obwiązać nicią. Rozgrzać olej, obsmarować roladę z każdej strony, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 90 minut, polewając od czasu do czasu wytopionym płynem. Podawać roladę pokrojoną w plastry z zieloną sałatą i ziemniakami lub sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wołowe miesko to ten smak :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !