Sposób przygotowania

Ser zólty starkowac, czosnek obrac i przecisnac przez praske. Szpinak umyc i osuszyc. Poodcinac ogonki (niekoniecznie, niektorzy nigdy nie odccinaja ogonkow), a liscie pokroic na mniejsze kawalki. Na patelni rozgrzac tluszcz, wrzucic szpinak, czosnek, lekko posolic, dodac odrobine vegety i smazyc do momentu powstania \'\'papki\'\', nadmiar wody odlac z patelni. Jaja rozbeltac lub zmiksowac, dodac do nich jogurt, wymieszac, nastepnie dodac strarkowany zolty ser, przyprawy i dobrze wymieszac. Zaroodporne naczynie lekko natluscic, wylozyc szpinak. Na szpinak wylac mase jajeczno-serowa. Wstawiamy do dobrze rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 25-30-35 minut w 190 stopniach. Podajemy na goraco, z kechupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    Apetyczna!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    apetycznie wygląda, nawet z tym szpinakiem...
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super zwłaszcza serduszko
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam dania ze szpinakiem. Ślicznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ach jak romantycznie....i smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    piękna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam takie rzeczy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam takie dania :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Serduszko dodaje dużo smaku i uroku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !