Sposób przygotowania

Wodę zagotować, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, odstawić do zgęstnienia. Śmietankę wlać do miksera z końcówką do ubijania piany i ubijać na najwyższych obrotach około 5 minut.
Biszkopty zalać mlekiem.
Do śmietany dodać kakao i dalej ubijać, dodać tężejącą żelatynę i na mniejszych obrotach wszystko dokładnie połączyć.
Na dno pucharków ułożyć nasączone mlekiem biszkopty, na nie wyłożyć masę czekoladową, wetknąć rurki waflowe.
Deser wstawić do lodówki na około 1,5 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Fajny przepis na słodkie co nieco:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    jest świetny
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    CHCĘ! :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadła bym choćtroszkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !