Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Żółtka jaj należy oddzielić od białek. Białka przelać do miski miksera i ubić na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Gdy białka będą ubite na sztywną pianę należy dodawać powoli cukier kryształ i mieszać ręcznie. Po uzyskaniu jednolitej masy dodawać po kolei po jednym żółtku, następnie powoli wsypywać mąkę cały czas mieszając. Ciasto biszkoptowe należy przelać do tortownicy i piec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Biszkopt po wystudzeniu należy przekroić na trzy części- trzy blaty. Każdy z nich należy delikatnie nasączyć ponczem. Brzoskwinie wyjąć z puszki i odsączyć na sitku, następie pokroić je w kostkę. Śmietanę kremówkę schłodzoną w lodówce ubijać na wysokich obrotach miksera, dodając cukier puder i śmietanfix. Blaty biszkoptowe przekładać masą śmietanową i pokrojonymi w drobna kostkę brzoskwiniami. Wierzch i boki tortu także posmarować masą. Boki tortu obsypać migdałowymi płatkami. Wierzch tortu dowolnie udekorować masą śmietanową i owocami kiwi, np. układające je w formie kwiatu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam torty
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Prześliczny jest ten Twój torcik, aż ślinka cieknie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Bardzo ładny ten torcik.
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda rewelacyjnie. I tak pewnie też smakuje
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    śliczny!
  • 7
    original
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo ładny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Fajny tort i pewnie pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Fajny tort i pewnie pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Torcik rewelacja i tak pewnie tez smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    Pięknie ozdobiony ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !