Sposób przygotowania

Mąkę pszenną należy zagnieść z białkami jaj i niewielką ilością wody na jednolite ciasto. Następnie ciasto delikatnie rozwałkować i posmarować roztopionym masłem( ciepłym, ale nie gorącym). Gruszki dobrze umyć, obrać ze skórki, następnie posypać białym cukrem i cukrem waniliowym wymieszanymi ze szczyptą cynamonu. Gruszki pokroić w kostkę i ułożyć na rozłożonym cieście, zawinąć je tak, jak zawija się roladę. Ciasto wyłożyć na wyłożoną pergaminem blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu zrumienienia się ciasta. Trwa to około 45 minut.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajne i pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    uwielbiam gruszki
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobry placek
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię placki i lubię gruszki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wolę placek z jabłkami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne ciasto
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !